T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / KUŞADASI - Reşat Nuri Güntekin İlkokulu

OKULUMUZUN 2024-2028 YILLARI STRATEJİK PLANI YAYINLANDI

OKULUMUZUN 2024-2028 YILLARI STRATEJİK PLANI YAYINLANDI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SUNUŞ

 

 

Stratejik Yönetim; bilimsel verilerin toplanarak, modernist yaklaşımlarla, değişen çevreye uyumlu, elindeki kaynakları en iyi şekilde değerlendirme ve insan kaynaklarını önemseyen bir yönetim şeklidir. Günümüzde gözlenen hızlı değişmeler kurum ve kuruluşları kısa ve uzun dönemli önlemler almaya zorlamaktadır. Etkili bir kamu yönetimi, birbiri ile tutarlılığı sağlanmış stratejik yaklaşımları artık daha çok gerekli kılmaktadır. Stratejik yönetim aynı zamanda yöneticilerin kendini, kurumunu ve insan kaynaklarının performansının ölçülmesine imkânsağlamaktadır.

                  Yapılacak olan tüm çalışmalarda başarılı olabilmek için; öncelikle uygulanabilir iyi bir planlama yapmak gerekir. Yapılan planlamalar uygulandıkça değer kazanır ve başarılı olunur. Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırlamış olduğumuz 2024-2028 yılları arasındaki dönemi kapsayan Stratejik planlama uygulanabilir ve gerçekçidir. Yapılan planlamaların uygulanabilmesi için tüm sorumlu kişilerin işlerini iyi takip etmeleri, titiz davranmaları ve disiplinli çalışması gerekmektedir.

Stratejik plan çalışmalarımızda katkıda bulunan stratejik plan üst kurulu üyeleri ile stratejik planlama ekipleri üyelerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

 

                                                                                                 İbrahim ATAMAN

                                                                                       Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü

                                                          

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                   

 

           

 

 

OKUL MÜDÜRÜ SUNUŞ

 

Okulumuzun 2024-2028 stratejik planının hazırlanmasıyla birlikte 4. plan dönemine girmiş bulunmaktayız. Paydaşlarımızın özverili çalışmaları sonucunda 2019-2023 dönemine mahsus belirlediğimiz hedeflerin büyük çoğunluğuna ulaşılmıştır. Önceki plan döneminin tamamlanmasına 1 yıl kala yeni plan dönemine geçilmiş olması sebebiyle, son mali yıla ilişkin belirlediğimiz faaliyetlerimiz yeni plan döneminde kararlılıkla uygulanacaktır. Reşat Nuri Gültekin İlkokulu olarak önceki dönemde olduğu gibi yeni plan döneminde de tüm paydaşlarımızla işbirliği içerisinde kaliteli eğitim hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Bakanlığımızın Türkiye Yüzyılı Vizyonu doğrultusunda, ilimizin ve ilçemizin eğitim niteliğinin artırılması için küçük bir eğitim kurumu olarak büyük katkılar sunacağımıza inanıyorum. Reşat Nuri Gültekin İlkokulunun yönetim kademesi, tüm çalışmalara aktif katılım sağlayarak şeffaf bir yönetim anlayışı sergilemeye devam edecektir. Öğretmen ve öğrencilerimizin fikirleri her fırsatta değerlendirilecek, demokratik eğitim ortamını korumak, 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış bireyler yetiştirmek için tüm imkânlar seferber edilecektir. Bu anlamda, okulumuzun ana unsurunu olan öğrencilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimiz, personelimizin ve velilerimizin yanında olduğumuzu hatırlatır,tüm paydaşlarımıza beş yıllık yeni plan dönemindeki çalışmalarında başarılar dilerim.

 

                                                                                                                               Mustafa ADA

                                                                                                                   Okul Müdürü

 

 

 

 

 

 

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SUNUŞU

 

OKUL MÜDÜRÜ SUNUŞU

 

İÇİNDEKİLER

 

TABLOLAR

 

ŞEKİLLER

 

TANIMLAR

 

GİRİŞ

 

1.        BÖLÜM: STRATEJİK PLANHAZIRLIKSÜRECİ

1

A.Strateji Geliştirme Kurulu

1

B.Stratejik Plan Hazırlama Ekibi

1

2.        BÖLÜM: DURUMANALİZİ

2

A.KurumsalTarihçe

2

B.Uygulanmakta Olan StratejikPlanınDeğerlendirilmesi

2

C.MevzuatAnalizi

2

D.Üst PolitikaBelgeleriAnalizi

4

E.  Faaliyet Alanları ile Ürün veHizmetlerinBelirlenmesi

5

F.  PaydaşAnalizi

5

G.KuruluşİçiAnaliz

8

H.GZFTAnalizi

11

İ.  Tespitler veİhtiyaçlarınBelirlenmesi

12

3.        BÖLÜM: GELECEĞEBAKIŞ

13

A.Misyon, Vizyon, Temel Değerler

13

B.Stratejik Amaçlar

14

C.Stratejik Hedefler, Performans Göstergeleri, Stratejiler

15

D.Maliyetlendirme

25

E.  İzleme ve Değerlendirme

25

EKLER

26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TABLOLAR

 

Tablo 1:MevzuatAnalizi

3

Tablo 2: Üst Politika BelgeleriAnalizi

4

Tablo 3: Faaliyet Alanı -Ürün/Hizmet Listesi

5

Tablo 4:Paydaş Tablosu

6

Tablo 5: Paydaşların Önceliklendirilmesi

6

Tablo 6: Paydaş Ürün/Hizmet Matrisi

7

Tablo 7:Paydaş Görüşlerinin Alınmasına İlişkin Çalışmalar

8

Tablo 8:Okul Yönetici Sayıları

8

Tablo 9:Öğretmen, Öğrenci, Derslik Sayıları

8

Tablo 10:Branş Bazında Öğretmen Norm, Mevcut, İhtiyaç Sayıları

8

Tablo 11: Yardımcı Personel/Destek Personeli Sayısı

8

Tablo 12: Okul Binasının Fiziki Durumu

9

Tablo 13: Teknoloji ve Bilişim Altyapısı

10

Tablo 14: Tahmini Kaynaklar

10

Tablo 15: GZFT Listesi

11

Tablo 16: Tespitler ve İhtiyaçlar

12

Tablo 17: Stratejik Amaçlar, Hedefler

14

Tablo 18: Tahmini Maliyetler

25

Tablo 19: Strateji Geliştirme Kurulu

26

Tablo 20: Stratejik Plan Hazırlama Ekibi

26

 

 

 

 

ŞEKİLLER

 

Şekil 1: Reşat Nuri Gültekin İlkokulu 2019-2023 Stratejik Plan Hazırlama Modeli

1

Şekil 2: İzleme ve Değerlendirme Süreci

25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TANIMLAR

 

Eylem Planı: İdarenin stratejik planının uygulanmasına yönelik faaliyetleri, bu faaliyetlerden sorumlu ve ilgili birimler ile bu faaliyetlerin başlangıç ve bitiş tarihlerini içeren plandır.

 

Faaliyet: Belirli bir amaca ve hedefe yönelen, başlı başına bir bütünlük oluşturan, yönetilebilir ve maliyetlendirilebilir üretim veyahizmetlerdir.

 

Hazırlık Programı: Stratejik plan hazırlık sürecinin aşamalarını, bu aşamalarda gerçekleştirilecek faaliyetleri, bu aşama ve faaliyetlerin tamamlanacağı tarihleri gösteren zaman çizelgesini, bu faaliyetlerden sorumlu birim ve kişiler ile stratejik planlama ekibi üyelerinin isimlerini içeren ve stratejik planlama ekibi tarafından oluşturulan programdır.

 

Hedef Kartı: Amaç ve hedef ifadeleri ile performans göstergelerini, gösterge değerlerini, göstergelerin hedefe etkisini, sorumlu ve işbirliği yapılacak birimleri, riskleri, stratejileri, maliyetleri, tespitler ve ihtiyaçları içeren karttır.

 

Performans Göstergesi: Stratejik planda hedeflerin ölçülebilirliğini miktar ve zaman boyutuyla ifade eden araçlardır.

 

Stratejik Plan Değerlendirme Raporu: İzleme tabloları ile değerlendirme sorularının cevaplarını içeren ve her yıl Şubat ayının sonuna kadar hazırlanan rapordur.

 

Stratejik Plan Genelgesi: Stratejik plan hazırlık çalışmalarını başlatan, Strateji Geliştirme Kurulu üyelerinin isimlerini içeren ve bakanlıklar ile bakanlıklara bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarda Bakan, diğer kamu idareleri ve mahalli idarelerde üst yönetici tarafından yayımlanan genelgedir.

 

Üst Politika Belgeleri: Kalkınma planı, hükümet programı, orta vadeli program, orta vadeli mali plan ve yıllık program ile idareyi ilgilendiren ulusal, bölgesel ve sektörel strateji belgeleridir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuşadası Reşat Nuri Gültekin İlkokulunun 2024-2028 Stratejik Plan hazırlık çalışmaları, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı İl, İlçe, Okul/Kurum Stratejik Plan Çalışma Takvimine uygun olarak başlatılmıştır. 8-12 Ekim 2023 tarihleri arasında Okul Strateji Geliştirme Kurulu ve Stratejik Plan Hazırlama Ekibi oluşturulmuştur. Stratejik Plan Hazırlama Ekibimiz, 22 Ekim 2023’de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği eğitim ve bilgilendirme toplantısına katılmıştır. 26 Şubat 2018 tarihinde yayımlanan Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik ve aynı tarihli Kamu İdarelerin İçin Stratejik Plan Hazırlama Kılavuzunda belirtilen usul ve esaslar temel alınarak Stratejik Plan Hazırlama Ekibimiz tarafından “Uygulanmakta Olan Stratejik Planın Değerlendirilmesi, Mevzuat Analizi, Üst Politika Belgeleri Analizi ve Paydaş Analizi” gerçekleştirilmiştir. Paydaş Analizi kapsamında paydaş görüşlerinin alınabilmesi için Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün  paydaş anketi örneklenerek ve uyarlanarak öğrenci, öğretmen, personel, yönetici ve velilerden oluşan paydaşlarımıza, “Reşat Nuri Güntekin İlkokulu 2024-2028 Stratejik Planı Paydaş Anketi” uygulanmıştır. Anketlere 60 öğrenci, 12 öğretmen, 2 personel, 2 yönetici ve 95 veli olmak üzere toplam 171 paydaşımız katılmıştır. Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü başta olmak diğer okul ve kurumların yönetici ve öğretmenlerin dilek ve önerileri alınmıştır. Paydaş Analizi çalışmalarının ardından “Kurum İçi Analiz, GZFT Analizi” çalışmaları yapılmış, “Tespit ve İhtiyaçlar” belirlenmiştir. “Durum Analizi” çalışmasından elde edilen sonuçlarla “Geleceğe Bakış” bölümünün hazırlanmıştır. Bu bölümde “Misyon, Vizyon ve Temel Değerler” ile birlikte Müdürlüğümüzün 2024-2028 dönemini kapsayan 5 yıllık süreçte amaçları, hedefleri, performans göstergeleri ve stratejilerine yer verilmiştir. Hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için her bir hedefe mahsus olmak üzere 5 yıllık dönem için tahmini maliyet belirlenmiştir. İzleme ve değerlendirme modeli hazırlanarak stratejik plan çalışmaları tamamlanmıştır. Stratejik planımız, incelenmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir. Düzeltme işlemlerinin ardından Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanan planımız, okulumuzun resmi internet sitesinde kamuoyu ile paylaşılmıştır.

 

 

 

 

 

 


 

            18 Eylül 2018 tarihli ve 2018/16 sayılı Genelgenin ardından yayımlanan MEB 2024-2028 Stratejik Plan Hazırlama Programında belirtilen takvime, usul ve esaslara uygun olarak Okulumuz Strateji Geliştirme Kurulu ve Stratejik Plan Hazırlama Ekibi oluşturulmuş ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmiştir.

 

            Okulumuzun Strateji Geliştirme Kurulu; Okul Müdürü, 1 Müdür Yardımcısı, Okul Aile Birliği Başkanı, 1 Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve 1 gönüllü öğretmen olmak üzere toplam 5 kişiden oluşmaktadır.

 

            Okulumuz Stratejik Plan Hazırlama Ekibi; okulumuzda 1 müdür yardımcısı bulunduğundan, Hazırlık Programındaki usul ve esaslara uygunluk sağlanması amacıyla stratejik yönetim süreci ile ilgili bilgi birikimine sahip öğretmenlerden Müdür Yardımcısı yerine 1 başkan,  5 öğretmen üye ile 2 veli üye olmak üzere toplam 8 kişiden oluşmaktadır.

 

Şekil 1. Reşat Nuri Gültekin İlkokulu Stratejik Plan Hazırlama Modeli

 

 

 

 

 

             İlçemiz Karaova mahallesi Kara Sokak’ta bulunan 1960 ada 6 parseldeki taşınmaz mülk üzerine 2013 yatırım programında, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğünce 24 derslikli İlkokulun inşaatı tamamlanmıştır. Okulumuzun 2013/2014 Eğitim Öğretim yılında açılması planlanmış ve 24/02/2014 tarihinde 203 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. Bir kurucu Müdür , bir Müdür yardımcısı , 10 Sınıf Öğretmeni , 1 Okul Öncesi Öğretmeni ile hizmet vermeye başlamıştır.

 

 

 

         

 

 

Reşat Nuri Gültekin  İlkokulu 2019-2023 Stratejik Planı, 18 Eylül 2018 tarihli ve 2018/16 sayılı Genelge yayımlanana 4 yıl boyunca uygulanmış, öngördüğümüz hedeflerin önemli çoğunluğuna ulaşılmıştır. Uygulanmakta olan stratejik planda yer alan “Durum Analizi” bölümü, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Stratejik Planları ile uyumludur. Hedeflerin gerçekçi, somut ve güncel ifade edilmesi bakımından ilkokula özgü göstergeler de yer almaktadır. Ancak Bakanlık, İl ve İlçe stratejik planları ile okul/kurum stratejik planlarının “Geleceğe Yönelim” bölümü, başlıklar itibariyle aynı olsa da göstergelerin ifade edilişi bakımından planlar arasında bütünlük bulunmamaktadır. Yeni plan döneminde Bakanlık, İl, İlçe ve Okul/Kurum Stratejik Planlarının özellikle “Geleceğe Bakış” bölümlerinin birbirine uyumlu olarak hazırlanması önemlidir.

 

Reşat Nuri Gültekin İlkokulu, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tabi olduğu tüm yasal yükümlülüklere uymakla mükelleftir. Bunların dışında İlkokul düzeyinde yükümlülük arz eden mevzuat, Tablo 1’de ayrıca gösterilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablo 1 Mevzuat Analizi

 

Yasal Yükümlülük

Dayanak

Tespitler

İhtiyaçlar

·  Okulumuz “Dayanak” başlığı altında sıralanan Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Tüzük, Genelge ve Yönetmeliklerdeki ilgili hükümleri yerine getirmek

·   “Eğitim-öğretim hizmetleri, insan kaynaklarının gelişimi, halkla ilişkiler, stratejik plan hazırlama, stratejik plan izleme-değerlendirme süreci iş ve işlemleri” faaliyetlerini yürütmek.

·  Resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle mevzuat hükümlerine aykırı olmamak ve faaliyet alanlarını kapsamak koşuluyla protokoller ve diğer işbirliği çalışmalarını yürütmek

·  İlkokul öğrencilerinin okula kayıt, sınıf geçme, devam-devamsızlık, sosyal sorumluluk çalışmaları vb.  iş ve işlemleri

·   T.C. Anayasası

·   1739 Sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu

·   652 Sayılı MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname

·   222 Sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu (Kabul No: 5.1.1961, RG: 12.01.1961 / 10705‐Son Ek ve Değişiklikler: Kanun No: 12.11.2003/ 5002, RG: 21.11.2003

·   657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

·   5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu

·   3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu

·   439 Sayılı Ek Ders Kanunu

·   4306 Sayılı Zorunlu İlköğretim ve Eğitim Kanunu

·   5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu

·   MEB Personel Mevzuat Bülteni

·   Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği

·   MEB Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği (22175 Sayılı RG Yayınlanan)

·   Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği

·   04.12.2012/202358 Sayı İl İlçe MEM’nün Teşkilatlanması 43 Nolu Genelge

·   26 Şubat 2018 tarihinde yayımlanan Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik

·   Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği

·   Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği

·   MEB Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi

·   Müdürlüğümüzün hizmetlerini mevzuattaki hükümlere uygun olarak yürütmektedir.

·   Diğer kurumlarla işbirliği gerektiren çalışmalarda, gerek tabi olduğumuz mevzuat gerekse diğer kurumların mevzuatları arasında uyuşmazlık ortaya çıkabilmektedir.

·   Tabi olduğumuz mevzuatın kapsamı, Müdürlüğümüzün yetkilerini çeşitlendirmekle birlikte sınırlamaktadır.

·   Kurumsal kültürümüz, mevzuatta sık yaşanan değişikliklere hazırlıklı olmasına rağmen öğrenci ve velilerimizden oluşan paydaşlarımız, yeni ve farklı çalışmalara uyuma direnç göstermektedir.

·   Mevzuat itibariyle öğrenci velilerinin eğitim faaliyetlerine müdahale alanını sınırlandıran herhangi bir mekanizma bulunmamaktadır.

·   Diğer kurumlarla işbirliğinde, yetki alanının genişletilmesi

·   Mevzuat itibariyle Okul Müdürlerinin yetkilerinin artırılması

·   Eğitim uygulamaları konusunda ulusal düzeyde tanıtım çalışmaları yaparak öğrenci ve velilerinin bilgilendirilmesi

·   Mevzuatta ihtiyaç duyulan değişikliklerde “yenileme” çalışmaları yerine “güncelleme” çalışmalarına yer verilmesi

·   Öğrenci velilerinin eğitim faaliyetlerine müdahale alanlarının sınırlandırılması için yasal tedbirlerin alınması

·   Mevzuatın, çalışanların kendilerini güvende hissedebileceği şekilde yeniden düzenlenmesi

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablo 2 Üst Politika Belgeleri Analizi

 

Üst Politika Belgesi

İlgili Bölüm/Referans

Verilen Görev/İhtiyaçlar

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu

·    9. Madde,

·    41. Madde

Kurum Faaliyetlerinde bütçenin etkin ve verimli kullanımı

Stratejik Plan Hazırlama

İzleme ve Değerlendirme Çalışmaları

30344 sayılı Kamu İdarelerinde Stratejik Plan Hazırlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik (26 Şubat 2018)

Tümü

5 yıllık hedefleri içeren Stratejik Plan hazırlanması

2019-2021 Orta Vadeli Program

Tümü

Bütçe çalışmaları

MEB 11. Kalkınma Plan Politika Önerileri

Önerilen politikalar

Hedef ve stratejilerin belirlenmesi

MEB Kalite Çerçevesi

Tümü

Hedef ve stratejilerin belirlenmesi

MEB 2023 Bütçe Yılı Sunuşu

Tümü

Bütçe çalışmaları

2024-2028 Öğretmen Strateji Belgesi

Tümü

Hedef ve stratejilerin belirlenmesi

OECD 2023 Raporu

Türkiye verileri

Stratejilerin belirlenmesi

2022-2023 MEB İstatistikleri

Örgün Eğitim İstatistikleri

Hedef ve göstergelerin belirlenmesi

Kamu İdareleri İçin Stratejik Plan Hazırlama Kılavuzu

Tümü

5 yıllık hedefleri içeren Stratejik Plan hazırlanması

2018/16 sayılı Genelge, 2024-2028 Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları

Tümü

2024-2028 Stratejik Planının Hazırlanması

MEB 2024-2028 Stratejik Plan Hazırlık Programı

Tümü

2024-2028 Stratejik Planı Hazırlama Takvimi

MEB 2024-2028 Stratejik Planı

Tümü

MEB Politikaları Konusunda Taşra Teşkilatına Rehberlik

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Performans Programları Hakkında Yönetmelik

Tümü

5 yıllık kurumsal hedeflerin her bir mali yıl için ifade edilmesi

Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporu Hakkında Yönetmelik

Tümü

Her bir mali yıl için belirlenen hedeflerin gerçekleşme durumlarının tespiti, raporlanması

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2024-2028 Stratejik Planı

Tümü

Amaç, hedef, gösterge ve stratejilerin belirlenmesi

Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2024-2028 Stratejik Planı

Tümü

Amaç, hedef, gösterge ve stratejilerin belirlenmesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablo 3 Faaliyet Alanı - Ürün/Hizmet Listesi

 

Faaliyet Alanı

Ürün/Hizmetler

A- Eğitim-Öğretim Hizmetleri

1.     Eğitim-öğretim iş ve işlemleri

2.     Ders Dışı Faaliyet İş ve İşlemleri

3.     Özel Eğitim Hizmetleri

4.     Kurum Teknolojik Altyapı Hizmetleri

5.     Anma ve Kutlama Programlarının Yürütülmesi

6.     Sosyal, Kültürel, Sportif Etkinlikler

7.     Öğrenci İşleri (kayıt, nakil, ders programları vb.)

8.     Zümre Toplantılarının Planlanması ve Yürütülmesi

B- Stratejik Planlama, Araştırma-Geliştirme

1.     Stratejik Planlama İşlemleri

2.     İhtiyaç Analizleri

3.     Eğitime İlişkin Verilerin Kayıtlanması

4.     Araştırma-Geliştirme Çalışmaları

5.     Projeler Koordinasyon

6.     Eğitimde Kalite Yönetimi Sistemi (EKYS) İşlemleri

C- İnsan Kaynaklarının Gelişimi

1.     Personel Özlük İşlemleri

2.     Norm Kadro İşlemleri

3.     Hizmet içi Eğitim Faaliyetleri

D- Fiziki ve Mali Destek

1.     Okul Güvenliğinin Sağlanması

2.     Ders Kitaplarının Dağıtımı

3.     Taşınır Mal İşlemleri

4.     Taşımalı Eğitimİşlemleri

5.     Temizlik, Güvenlik, Isıtma, Aydınlatma Hizmetleri

6.     Evrak Kabul, Yönlendirme ve Dağıtım İşlemleri

7.     Arşiv Hizmetleri

8.     Sivil Savunma İşlemleri

E-Denetim ve Rehberlik

1.     Okul/Kurumların Teftiş ve Denetimi

2.     Öğretmenlere Rehberlik ve İşbaşında Yetiştirme Hizmetleri

3.     Ön İnceleme, İnceleme ve Soruşturma Hizmetleri

F-Halkla İlişkiler

1.     Bilgi Edinme Başvurularının Cevaplanması

2.     Protokol İş ve İşlemleri

3.     Basın, Halk ve Ziyaretçilerle İlişkiler

4.     Okul-Aile İşbirliği

 

 

 

Kurumumuzun faaliyet alanları dikkate alınarak, kurumumuzun faaliyetlerinden yararlanan, faaliyetlerden doğrudan/dolaylı ve olumlu/olumsuz etkilenen veya kurumumuzun faaliyetlerini etkileyen paydaşlar (kişi, grup veya kurumlar) tespit edilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paydaşların Tespiti

 

Tablo 4 Paydaş Tablosu

 

Paydaş Adı

İç Paydaş

Dış Paydaş

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü

 

Kuşadası Kaymakamlığı

 

Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

Okul Müdürümüz

 

Öğretmenlerimiz

 

Öğrencilerimiz

 

Velilerimiz

 

Personelimiz

 

İlçe Emniyet Amirliği

 

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi

 

Taşımalı Eğitim Görevlileri

 

Diğer Eğitim Kurumları

 

Özel Sektör

 

Sivil Toplum Kuruluşları

 

İlçe Belediye Başkanlığı

 

Diğer Kurum ve Kuruluşlar

 

 

Paydaşların Önceliklendirilmesi

 

Paydaşların önceliklendirilmesi; Kamu İdareleri İçin Stratejik Plan Hazırlama Kılavuzunda  belirtilen Paydaş Etki/Önem Matrisi tablosundan (Tablo 7) yararlanılmıştır.

 

Tablo 5 Paydaşların Önceliklendirilmesi

 

Paydaş Adı

İç Paydaş

Dış Paydaş

Önem Derecesi

Etki Derecesi

Önceliği

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü

 

5

5

5

Kuşadası Kaymakamlığı

 

5

5

5

Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

5

5

5

Okul Müdürümüz

 

5

5

5

Öğretmenlerimiz

 

5

5

5

Öğrencilerimiz

 

5

5

5

Velilerimiz

 

5

5

5

Personelimiz

 

5

5

5

İlçe Emniyet Amirliği

 

3

3

3

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi

 

3

3

3

Taşımalı Eğitim Görevlileri

 

3

3

3

Diğer Eğitim Kurumları

 

2

2

2

Özel Sektör

 

2

2

2

Sivil Toplum Kuruluşları

 

2

2

2

İlçe Belediye Başkanlığı

 

3

3

3

Diğer Kurum ve Kuruluşlar

 

2

2

2

Önem Derecesi: 1, 2, 3 gözet; 4,5 birlikte çalış

Etki Derecesi: 1, 2, 3 İzle; 4, 5 bilgilendir

Önceliği:  5=Tam; 4=Çok; 3=Orta; 2=Az; 1=Hiç

 

 

 

 

Paydaşların Değerlendirilmesi

 

Paydaş Analizi kapsamında Stratejik Plan Hazırlama Ekibi; okulumuzun sunduğu ürün/hizmetlerinin hangi paydaşlarla ilgili olduğu, paydaşların ürün/hizmetlere ne şekilde etki ettiği ve paydaş beklentilerinin neler olduğu gibi durumları değerlendirerek Paydaş Ürün/Hizmet Matrisi hazırlamıştır.

 

Tablo 6 Paydaş-Ürün/Hizmet Matrisi

 

 

Ürün/Hizmet Numarası

İl MEM

Kaymakamlık

İlçe MEM

Okul Müdürümüz

Öğretmenler

Öğrenciler

Veliler

Personel

İlçe Emniyet Amirliği

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi

Taşımalı Eğitim Görevlileri

Diğer Eğitim Kurumları

Özel Sektör

Sivil Toplum Kuruluşları

İlçe Belediye Başkanlığı

Diğer Kurum ve Kuruluşlar

A -Eğitim Öğretim Faaliyetleri

1

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

   

             

 

 

 

3

 

   

           

 

 

 

4

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

           

 

 

6

 

   

             

 

 

 

7

 

 

             

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B-Strateji Geliştirme, Ar-Ge Faaliyetleri

1

 

 

   

         

 

 

 

2

 

 

               

 

 

 

3

 

   

               

 

 

 

4

 

   

               

 

 

 

5

 

   

               

 

 

 

6

 

 

               

 

 

 

C-İnsan Kaynakları Gelişimi

1

   

         

 

 

 

2

   

         

 

 

 

3

   

         

 

 

 

D-Fiziki ve Mali Destek

1

 

 

 

       

 

 

 

2

 

 

             

 

 

 

3

 

 

   

         

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

       

 

6

 

 

   

         

 

 

 

7

 

 

   

         

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E-Denetim ve Rehberlik

1

   

         

 

 

 

2

               

 

 

 

3

   

         

 

 

 

F-Halkla İlişkiler

1

 

 

 

           

 

 

 

2

               

 

 

 

3

 

 

 

           

 

 

 

4

 

   

           

 

 

 

 

 

Paydaş Görüşlerinin Alınması ve Değerlendirilmesi

 

Stratejik Plan “Durum Analizi” çalışmaları kapsamında paydaşlarımızla bir dizi çalışma yapılarak dilek, öneri ve beklentileri alınmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, diğer eğitim kurumlarının yöneticileri gibi dış paydaşlarımızdan mülakat yöntemiyle; öğrenci, öğretmen, veli, yönetici ve personelden oluşan iç paydaşlarımızdan ise toplantı ve anket yöntemleri ile görüşleri alınmıştır. Kurumumuz iç paydaşlarına yönelik yaptığımız paydaş anketine 60öğrenci, 95veli, 12 öğretmen, 2 yönetici ve 2 personel katılım sağlamıştır.

 

 

Tablo 7 Paydaş Görüşlerinin Alınmasına İlişkin Çalışmalar

 

Paydaş Adı

Yöntem

Sorumlu

Çalışma Tarihi

Raporlama ve Değerlendirme Sorumlusu

İlçe MEM Yöneticileri

Mülakat, Toplantı

Strateji Geliştirme Kurulu Bşk.

22.10.2023

S. P. Hazırlama Ekibi

Diğer Eğitim Kurumu Yöneticileri

Mülakat

Strateji Geliştirme Kurulu Bşk.

23-24.10.2023

S. P. Hazırlama Ekibi

Öğretmenlerimiz

Anket, Toplantı

S. P. Hazırlama Ekibi

25-30.10.2023

S. P. Hazırlama Ekibi

Öğrencilerimiz

Anket

S. P. Hazırlama Ekibi

25-30.10.2023

S. P. Hazırlama Ekibi

Velilerimiz

Anket

S. P. Hazırlama Ekibi

25-30.10.2023

S. P. Hazırlama Ekibi

Personelimiz

Anket, Toplantı

S. P. Hazırlama Ekibi

25-30.10.2023

S. P. Hazırlama Ekibi

Yöneticilerimiz

Anket, Toplantı

S. P. Hazırlama Ekibi

25-30.10.2023

S. P. Hazırlama Ekibi

 

 

 

İnsan Kaynakları Yetkinlik Analizi

 

Tablo 8 Okul Yönetici Sayısı

 

YÖNETİCİ SAYILARI

 

Müdür

Müdür Başyardımcısı

Müdür Yardımcısı

Norm

1

0

1

Mevcut

1

0

1

Anaokulu Ortaokul ve Liselerde 100 ila 500 öğrencisi bulunan kurumlarda 1 Müdür Yardımcısı

İlkokullarda 100 ila 600 öğrencisi bulunan kurumlarda 1 Müdür Yardımcısı

 

 

Tablo 9 Öğretmen, Öğrenci, Derslik Sayıları

SIRA

ÖĞRENCİ-ÖĞRETMEN-DERSLİK BİLGİLERİ

SAYI

1

Öğrenci Sayısı

450

2

Öğretmen Sayısı

24

3

Derslik Sayısı

15

4

Derslik Başına Düşen Öğrenci Sayısı

30

5

Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısı

23

Öğrenci sayıları virgülden sonra yuvarlanmıştır.

 

 

Tablo 10 Branş Bazında Öğretmen Norm, Mevcut, İhtiyaç Sayıları

 

Sıra

Branş

Norm

Mevcut

İhtiyaç

1

Sınıf Öğretmeni

12

12

0

2

İngilizce Öğretmeni

1

1

0

3

Okul Öncesi Öğretmeni

3

3

0

4

Özel Eğitim Sınıfı

6

4

2

5

Destek Eğitim Odası

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

Tablo 11 Yardımcı Personel/Destek Personeli Sayısı

 

 

 

Sıra

Branş

Norm

Mevcut

İhtiyaç

1

Memur

1

1

0

2

Destek Personeli

1

0

1

3

Güvenlik Görevlisi

0

0

1

 

 

Kurum Kültürü Analizi

 

Okulumuzun faaliyet alanlarına ilişkin hizmetler, kurumumuzdaki tüm çalışanlar tarafından işbirliği ve koordinasyon içerisinde yürütülmektedir. Yöneticilerimiz, eğitim faaliyetleri ile ilgili herhangi bir sorun yaşandığında veya bir ihtiyacın projelendirilerek çözülmesi gerektiğinde, sürecin her aşamasında öğretmenlerimizin ve personelimizin görüş ve önerilerine başvurmaktadır. İletişim yöntemleri çoğunlukla yüz yüze toplantı ve bireysel görüşmeler şeklinde olmakla birlikte, resmi yazışma sistemi olan DYS de etkin kullanılmaktadır. Kurumumuzun resmi internet sitesi ve kurumsal elektronik posta adresimiz aktif olarak kullanılmaktadır.

Öğretmenlerimizin her biri, kişisel ve mesleki açıdan farklı yeterliliklere sahiptir. Sunulan hizmetin türüne ve niteliğine göre, kurum içi görevlendirmeler mesleki yeterliliğe göre şekillendirilmektedir. Yöneticiler tarafından, öğretmenlerimize eğitim faaliyetlerinde yeteri kadar serbestlik alanı bırakılmaktadır. Bu durum, öğretmenlerimizin daha verimli olmasını ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaktadır.

Hizmetlerimiz, tüm paydaşlarımızın erişebileceği şeffaf bir şekilde sunulmaktadır. Öğrenci velilerimizin eğitim faaliyetlerine mümkün olduğu kadar aktif katılımları sağlanmaktadır. Ancak genelde orta düzeyde ve geçici istihdam şeklinde meslek gruplarında hizmet veren velilerimiz çoğunlukta olduğundan, kadın velilerimizin faaliyetlere katılımı daha fazladır. Bu durum, okulumuz tarafından avantaja dönüştürülerek velilerimizin bilgi ve becerilerinden üst düzeyde faydalanabileceğimiz bir organizasyon sistemi oluşturulmuştur.

Personelimiz, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün re ’sen düzenlediği hizmet içi eğitim faaliyetlerine eksiksiz katılım sağlamaktadır. Ayrıca sene başı öğretmenler kurul toplantısında personelimizin ihtiyaçları görüşülerek, mesleki yeterliliğin artırılması amacıyla hizmet içi eğitim faaliyetleri talep edilmektedir. Kurumumuzda ortaya çıkan anlık ihtiyaçların giderilmesi için önceden tedbir alınmaktadır. Daha nitelikli ve kapsamlı ihtiyaçların giderilmesi için proje tabanlı sorun çözme yöntemleri kullanılmaktadır.

Okulumuzun 2024-2028 Stratejik Planının hazırlık çalışmaları, çalışma takvimine uygun olarak başlatılmıştır ve sistematik olarak devam ettirilmektedir. Personelimiz, stratejik yönetim süreci hakkında yeterli bilgi birikimine sahiptir. Bu durum stratejik plan hazırlama çalışmalarının sahiplenilmesine ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesine olanak sunmaktadır.

 

Fiziki Kaynak Analizi

 

Tablo 12 Okul Binasının Fiziki Durumu

 

Sıra

Kullanım Alanı/Türü

Bina Sayısı

(Tahsisli Binalar Dâhil)

Kapasite Durumu (Yeterli/Yetersiz)

1

Hizmet Binası

1

Yeterli

2

Personel Lojmanı

Yok

-

3

Spor Salonu

Yok

-

4

Kütüphane

1

Yeterli

5

İhata Duvarı

Var

Yetersiz

6

Güvenlik Kamerası Sayısı

16

Yetersiz

7

Yemekhane

1

Yeterli

8

Engelli Asansörü

1

Yeterli

9

Engelli Platformu

1

Yeterli

 

 

 

 

Tablo 13 Teknoloji ve Bilişim Altyapısı

 

Teknoloji ve Bilişim Altyapısı

Etkileşimli akıllı tahta sayısı

12

Tablet sayısı

0

İnternet altyapısı

Var

Bilgisayar/bilişim teknolojileri sınıfı/laboratuarı sayısı

0

Fotokopi makinesi sayısı

1

DYS kullanımı

Var

Bilişim Teknolojileri/Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni sayısı

Yok

Elektronik dilek, istek, öneri sisteminin kullanımı

Var

EBA’ya kayıtlı öğretmen sayısı

24

SMS bilgilendirme sistemi kullanımı

Yok

MEB tarafından sağlanan resmi internet sitesinin kullanımı

Var

Resmi elektronik posta adresinin kullanımı

Var

Kurumsal istatistik elde etme sistemi kullanımı

Yok

 

 

Mali Kaynak Analizi

Tablo 14 Tahmini Kaynaklar (TL)

Müdürlüğümüzün 2024-2028 döneminde kaynakları, uygulanmakta olan tasarruf tedbirleri de dikkati alınarak tahmin edilmiş ve tabloda sunulmuştur.

 

 

 

KAYNAKLAR

Planın

1.yılı

Planın

2.yılı

Planın

3.yılı

Planın

4.yılı

Planın

5.yılı

Toplam Kaynak

Bütçe Dışı Fonlar (Okul Aile Birliği)

50000

62500

70000

85000

100000

367500

Diğer (Ulusal ve Uluslararası Hibe Fonları vb.)

0

0

0

0

0

0

TOPLAM

50000

62500

70000

85000

100000

367500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablo 15 GZFT Listesi

 

İç Çevre

Dış Çevre

Güçlü yönler

Zayıf yönler

Fırsatlar

Tehditler

·  Kadın velilerimizin, eğitim faaliyetlerine beklenen düzeyde katılım sağlaması

·  İl ve İlçe MEM tarafından yürürlüğe konan çalışmaların sahiplenilmesi

·  Öğrenci ve personel işleri ile eğitim öğretim faaliyetlerinin mevzuata uygun olarak yürütülmesi

·  Bilgi edinme, halkla ilişkiler sürecinin mevzuatın belirlediği yasal sürede gerçekleşmesi

·  İletişim ve yazışmasüreçlerininaksatılmadan gerçekleşmesi

·  Bağımsız bir binaya sahip olmamız

·  Personelimizin işbirliği içerisinde çalışması

·  Kurumsal kültürün gelişmiş olması

·  Kadın velilerimizin eğitim faaliyetlerine katılım düzeylerinin yüksek olması

·  Devamsızlık oranlarının düşük olması

·  Taşımalı eğitim iş ve işlemlerinin aksatılmadan yürütülmesi

·  Destek odası, kütüphane, yemekhane bulunması

·  Kazandırılan davranışların aile ortamında devam ettirilmemesi

·  Öğrenci başarısısöz konusu olduğunda, velilerimizin ders notlarını davranış eğitiminden ön planda tutulması

·  Öğrenci velilerinin eğitimcilere yönelik müdahale alanlarının fazla olması, eğitimcilerde mental yorgunluğa neden olması

·  Veli toplantılarına genel katılım oranlarının beklenen düzeyde olmaması

·  Özel eğitim hizmetlerinden yararlanması gereken velilerin önyargıları, çevresel etmenlerden kaynaklanan çekinceleri

·  İlçe merkezinde bulunan okulların daha başarılı olacağı yönündeki yanlış kaygılar

·  İhata duvarının eksik olması

·  Okul bahçesinin yetersiz olması

·  Kantinin okul içinde olması

·  Öğretmen, yönetici ve personel normu doluluk oranının yüksek olması

·  Sınıf öğretmeni ve branş öğretmeni ihtiyacının olmaması

·  Kültürel ve demografik çeşitlilik

·  Engelli asansörü ve engelli rampası bulunması

 

·  Aile gelir düzeyinin genel olarak düşük olması

·  Velilerimizin çoğunlukla geçici işlerde çalışması, düzenli gelirlerinin olmaması

·  Eğitim faaliyetleri Ar-Ge çalışmalarına bütçe ayrılamaması

·  Yerel maddi destek bulmakta yaşanan güçlükler

·  İş kaygısı nedeniyle velilerin eğitim faaliyetlerine genel katılım oranlarının düşük olması

·  Bilimsel, teknolojik temalı çalışmalar için maddi kaynak temininde güçlük yaşanması

·  Mevzuat ve paydaş beklentileri arasında yaşanan uyuşmazlık

·  Taşımalı eğitim öğrencilerinin bulunması

·  Okulumuzda Rehberlik Servisi bulunmaması

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablo 16 Tespitler ve İhtiyaçlar

 

DURUM ANALİZİ AŞAMALARI

TESPİTLER/ SORUN ALANLARI

İHTİYAÇLAR/ GELİŞİM ALANLARI

Uygulanmakta Olan Stratejik Planın Değerlendirilmesi

·  İl, İlçe ve Okul St. Planlarında bütünlük olmaması

·  İl, İlçe ve Okul hedefleri ve göstergelerinde bütünlük sağlanması

Mevzuat Analizi

·   Müdürlüğümüzün hizmetlerini mevzuattaki hükümlere uygun olarak yürütmektedir.

·   Tabi olduğumuz mevzuatın kapsamı, Müdürlüğümüzün yetkilerini çeşitlendirmekle birlikte sınırlamaktadır.

·   Kurumsal kültürümüz, mevzuatta sık yaşanan değişikliklere hazırlıklı olmasına rağmen öğrenci ve velilerimizden oluşan paydaşlarımız, yeni ve farklı çalışmalara uyuma direnç göstermektedir.

·   Mevzuat itibariyle öğrenci velilerinin eğitim faaliyetlerine müdahale alanını sınırlandıran herhangi bir mekanizma bulunmamaktadır.

·   Diğer kurumlarla işbirliğinde, yetki alanının genişletilmesi

·   Mevzuat itibariyle Okul Müdürlerinin yetkilerinin artırılması

·   Eğitim uygulamaları konusunda ulusal düzeyde tanıtım çalışmaları yaparak öğrenci ve velilerinin bilgilendirilmesi

·   Mevzuatta ihtiyaç duyulan değişikliklerde “yenileme” çalışmaları yerine “güncelleme” çalışmalarına yer verilmesi

·   Öğrenci velilerinin eğitim faaliyetlerine müdahale alanlarının sınırlandırılması için yasal tedbirlerin alınması

·   Mevzuatın, çalışanların kendilerini güvende hissedebileceği şekilde yeniden düzenlenmesi

Üst Politika Belgeleri Analizi*

 

·  Stratejik Plan Hazırlama, Stratejik Yönetim Süreci ile ilgili diğer iş ve işlemler

·  Stratejik Plan hedef ve göstergelerinin üst politika belgelerindeki ilke ve prensiplere uygun hazırlanması

Paydaş Analizi

·  Paydaş türü fazladır, paydaşlarımızın kurumumuzdan beklentileri farklı ve çok çeşitlidir

·  Paydaşların idareden beklentilerinin faaliyet alanlarıyla uyumu sağlanmalı, plan döneminde kurumsal faaliyetler hakkında paydaşlara düzenli bilgilendirme yapılması

İnsan Kaynakları Yetkinlik Analizi

·   Çalışanlarımızın her biri farklı türden yeterliliklere sahiptir

·  Çalışanlarımızın her alanda bilgi sahibi olması için hizmet içi eğitim faaliyetleri düzenlenmesi

Kurum Kültürü Analizi

·  Kurumsal kültürümüz gelişmiş durumdadır.Kurum içi iletişim gelişmiştir, halkla ilişkiler sağlıklı bir şekilde yürütülmektedir.

·  Eğitim faaliyetlerine kadın velilerimizin katılım oranları yüksektir fakat genel katılım oranları beklenen düzeyde değildir

·  Eğitim-öğretim faaliyetlerine genel katılım oranlarının yükseltilmesi

Fiziki Kaynak Analizi

 

·   Derslik sayıları yeterlidir, sınıf mevcutları standartlara uygundur.Engelli asansörü ve engelli rampası bulunur.

·   

Okulun ön bahçesindeki 1960 ada bir parseldeki arsanın okul bahçesine katılması ve etrafındaki eksik olan ihata duvarının tamamlanması

Teknoloji ve Bilişim Altyapısı Analizi

·  Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenimiz bulunmamaktadır

·  Kadrolu Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni ihtiyacı

Mali Kaynak Analizi

·  Kurumumuza ait ödenek kaleminin bulunmaması

·  Ailelerin gelir düzeyi düşük olduğundan okul-aile birliğine az miktarda bağış yapılmaktadır

 

·  Harcama planlamalarında mali kaynaklarda meydana gelecek öngörülemeyen değişikliklerin dikkate alınması

·  İlkokullara ödenek ayrılması

 

 

 

MİSYONUMUZ

İnsanı seven ve değer veren ,vatanına milletine bağlı; bulunduğu kurumdan hoşnut olan “Biz” bilincine sahip, çalışkan ,dürüst, araştırmacı ,sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeye önem veren bir kurum olmaktır.

 

 

 

 

 

 

 

           

 

 

VİZYONUMUZ

İnsan unsurunu esas alan ; Türk Milli Eğitiminin amaçlarına uygun, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı; vatanına milletine ve değerlerine saygılı Çağdaş Medeniyetler  seviyesine çıkmayı ilke edinen ,çalışkan dürüst araştırmacı, bağımsız kararlar verebilen katılımcı ruhu gelişmiş bireyler yetiştirmektir.

 

TEMEL DEĞERLERİMİZ

ØMilli ve Manevi Değerler

ØYasalara Saygı

ØAkılcılık

ØÇağdaşlık

Øİşbirliği ve Bilgi Paylaşımı

ØDemokratik Sorun Çözme Yöntemleri

ØEleştirel Düşünme

ØFırsat Eşitliği

ØKaliteli Hizmet

ØStratejik Yönetim Süreci

ØAraştırma ve Geliştirme

ØEvrensel Değerler

ØKişisel ve Mesleki Gelişim

ØÜretkenlik

Øİletişim Yöntemlerinin Geliştirilmesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablo 17Stratejik Amaçlar, Hedefler

 

AMAÇ 1 (A1)

Eğitim ve öğretime erişim oranlarını artırarak eğitim kurumlarının hedef kitlesini oluşturan her bireye ulaşmak

Hedef 1.1 (H1.1)

İlkokul eğitim kurumlarında 7 gün ve üzeri devamsızlık oranını %5’ten %3’e indirmek

  Hedef 1.2 (H1.2)

Özel eğitim ve rehberliğe ihtiyaç duyan öğrencilerin %100'üne ulaşarak, eğitim ve rehberlik gereksinimlerini karşılamak

AMAÇ 2 (A2)

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ortaya çıkan sorunları proje tabanlı yöntemlerle çözüme ulaştırmak ve 21. yüzyıl becerileri ile bütünleşik kaliteli eğitim hizmeti sunmak

Hedef 2.1 (H2.1)

2028 yılına kadar her öğrencimizin yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde proje tabanlı bilimsel, teknolojik çalışmalardan en az 1’ine aktif katılımını sağlamak

Hedef 2.2 (H2.2)

EBA kullanan öğrenci oranlarını %75'ye, EBA kullanan öğretmen oranlarını %100'e çıkarmak

Hedef 2.3 (H2.3)

Öğrencilerimizin sosyal ve duyuşsal gereksinimlerini karşılamak üzere her eğitim-öğretim kademesinde en az 1 faaliyete katılımlarını sağlamak

Hedef 2.4 (H2.4)

Öğretmen ve yöneticilerimizin mesleki gelişim taleplerini değerlendirerek her yönetici ve öğretmenimizin plan döneminin her yılında en az 1 hizmet içi eğitim faaliyetine katılımını sağlamak

AMAÇ 3 (A3)

Eğitim kurumlarının kapasitesini ve donanım altyapısını, genel ve özel ihtiyaçları karşılayacak nitelikte geliştirmek

Hedef 3.1 (H3.1)

Güvenli ve sosyal bir okul ortamı oluşturmak için özel grupların ihtiyaçlarını da dikkate alarak fiziksel ortamların güvenlik ve sağlık standartlarını %100’e çıkarmak

Hedef 3.2 (H3.2)

Kuruma CİMER, MEBİM, e-Muhtar, dilekçe ve benzeri yollarla yapılan şikayet sayısını 0'a indirmek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amaç 1 (A1)

Eğitim ve öğretime erişim oranlarını artırarak eğitim kurumlarının hedef kitlesini oluşturan her bireye ulaşmak

Hedef 1.1 (H1.1)

İlkokul eğitim kurumlarında 7 gün ve üzeri devamsızlık oranını %5’ten %3’e indirmek

 

       

 

HEDEFE İLİŞKİN GÖSTERGELER

 

Sıra

Gösterge

Mevcut  (2024)

Hedef (2028)

Sorumlu Birim

 

PG 1.1.1

İlkokul net okullaşma oranı (6-9 Yaş)

100%

100%

Öğretmenler Kurulu

 

PG 1.1.2

7 gün ve üzeri özürsüz devamsızlık oranı

4%

2%

Öğretmenler Kurulu

 

PG 1.1.3

Sürekli devamsız öğrenci oranı

3%

0%

Öğretmenler Kurulu

 

PG 1.1.4

İlkokul 1. sınıf öğrencilerinden en az 1 yıl okulöncesi eğitim almış öğrenci oranı

%70

%100

Öğretmenler Kurulu

 

             

 

 

 

A1

Eğitim ve öğretime erişim oranlarını artırarak eğitim kurumlarının hedef kitlesini oluşturan her bireye ulaşmak

 

H1.1

İlkokul eğitim kurumlarında 7 gün ve üzeri devamsızlık oranını %4’ten %2’e indirmek

 

Performans Göstergeleri

Hedefe Etkisi (%)

 2023 (MEVCUT)

2024

2025

2026

2027

2028

İzleme Sıklığı

Raporlama Sıklığı

 
 

PG 1.1.1

25%

100%

100%

100%

100%

100%

100%

 6 ay

6 ay

 

PG 1.1.2

40%

4%

4%

3%

3%

2%

2%

 6 ay

6 ay

 

PG 1.1.3

15%

3%

3%

0%

0%

0%

0%

 6 ay

6 ay

 

PG 1.1.4

20%

70%

75%

78%

85%

88%

100%

 6 ay

6 ay

 

Sorumlu Birim

Öğretmenler Kurulu

 

İşb. Yap. Birim(ler)

Zümre Öğretmenler Kurulu

 

Riskler

Veli iletişim ve adres bilgilerine ulaşılamaması

 

Stratejiler

Hazırlanacak program doğrultusunda her dezavantajlı öğrencimiz ilkokul döneminde en az 1 kez ziyaret edilecek

Veli paylaşım günleri düzenlenecek

Velilerin bilgi düzeylerinin artırılması için eğitim faaliyetleri düzenlenecek

 

Maliyet Tahmini

10000

 

Tespitler

7 gün ve üzeri özürsüz devamsızlık oranı beklenen seviyenin üzerindedir.

 

İhtiyaçlar

Okul-Aile işbirliğinin geliştirilmesi

Veli eğitimleri

Devamsızlık oranlarının azaltılması

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amaç 1 (A1)

Eğitim ve öğretime erişim oranlarını artırarak eğitim kurumlarının hedef kitlesini oluşturan her bireye ulaşmak

Hedef 1.2 (H1.2)

Özel eğitim ve rehberliğe ihtiyaç duyan öğrencilerin %100'üne ulaşarak, eğitim ve rehberlik gereksinimlerini karşılamak

 

 

 

 

 

HEDEFE İLİŞKİN GÖSTERGELER

Sıra

Gösterge

Mevcut  (2023)

Hedef (2028)

Sorumlu Birim

PG 1.2.1

Özel Eğitim Sınıfı Sayısı (Toplam)

4

4

Öğretmenler Kurulu

PG 1.2.2

Destek Odası Sayısı (Toplam)

2

2

Öğretmenler Kurulu

PG 1.2.3

Özel eğitim kapsamında tanılanmış öğrenci sayısı (Toplam)

37

37

Öğretmenler Kurulu

PG 1.2.4

Resmi özel eğitim kurumlarından yararlanan öğrenci sayısı (Toplam)

37

37

Öğretmenler Kurulu

PG 1.2.5

Evde eğitim alan öğrenci sayısı

0

0

Öğretmenler Kurulu

PG 1.2.6

Okullarda rehberlik servisinden faydalanan öğrenci sayısı

300

300

Öğretmenler Kurulu

PG 1.2.7

Okullarda rehberlik servisinden faydalanan veli sayısı

15

100

Öğretmenler Kurulu

PG 1.2.8

Velilere yönelik düzenlenen faaliyet sayısı (kurs, seminer, eğitim, proje çalışmaları vb.)

4

10

Öğretmenler Kurulu

PG 1.2.9

Velilere yönelik düzenlenen faaliyetlere katılan veli oranı

75%

90%

Öğretmenler Kurulu

PG 1.2.10

TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele) Programı kapsamında eğitim verilen öğrenci sayısı

368

400

Öğretmenler Kurulu

PG 1.2.11

TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele) Programı kapsamında eğitim verilen öğretmen sayısı

23

23

Öğretmenler Kurulu

PG 1.2.12

TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele) Programı kapsamında eğitim verilen yardımcı personel sayısı

2

2

Öğretmenler Kurulu

PG 1.2.13

TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele) Programı kapsamında eğitim verilen veli sayısı

160

300

Öğretmenler Kurulu

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A1

Eğitim ve öğretime erişim oranlarını artırarak eğitim kurumlarının hedef kitlesini oluşturan her bireye ulaşmak

 

H1.2

Özel eğitime ve rehberliğe ihtiyaç duyan öğrencilerin %100'üne ulaşarak, eğitim ve rehberlik gereksinimlerini karşılamak

 

Performans Göstergeleri

Hedefe Etkisi (%)

 2023 (MEVCUT)

2024

2025

2026

2027

2028

İzleme Sıklığı

Raporlama Sıklığı

 
 

PG 1.2.1

100%

4

4

4

4

4

4

 6 ay

6 ay

 

PG 1.2.2

10%

2

2

2

2

2

2

 6 ay

6 ay

 

PG 1.2.3

10%

37

37

37

37

37

37

 6 ay

6 ay

 

PG 1.2.4

10%

37

37

37

37

37

37

 6 ay

6 ay

 

PG 1.2.5

10%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 1.2.6

10%

300

300

300

300

300

300

 6 ay

6 ay

 

PG 1.2.7

5%

15

20

30

50

70

100

 6 ay

6 ay

 

PG 1.2.8

5%

4

5

6

7

8

10

 6 ay

6 ay

 

PG 1.2.9

5%

75%

80%

85%

88%

89%

90%

 6 ay

6 ay

 

PG 1.2.10

5%

      368

385

390

390

390

400

 6 ay

6 ay

 

PG 1.2.11

5%

23

23

23

23

23

23

 6 ay

6 ay

 

PG 1.2.12

5%

2

2

2

2

2

2

 6 ay

6 ay

 

PG 1.2.13

5%

160

200

225

250

280

300

 6 ay

6 ay

 

Sorumlu Birim

Öğretmenler Kurulu

 

İşb. Yap. Birim(ler)

Zümre Öğretmenler Kurulu

 

Riskler

“Özel eğitim” kavramı ile ilgili önyargılar

Velilerin özel eğitim öğrencilerine yönelik çalışmaları reddetmesi

Bağımlılık sorunu olan öğrenci ve velilerin toplumdan dışlanma kaygıları

 

Stratejiler

Tüm öğrencilere ve velilere özel eğitim çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılacak

Özel eğitim öğrencilerinin çalışmaları düzenli olarak okul genelinde sergilenecek

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden destek alınarak özel eğitim ve bağımlılıkla mücadele konusunda uzman desteğiyle eğitim verilecek

 

Maliyet Tahmini

10000

 

Tespitler

“Özel eğitim” kavramı ile ilgili önyargılar mevcuttur

Kurumumuzda özel eğitim sınıfı bulunmamaktadır

Kurumumuzun fiziksel yapısı özel eğitim sınıfı ve destek odası oluşturulmasını güçleştirmektedir

 

İhtiyaçlar

Özel eğitim sınıfı, destek odası, diğer kurumlarla işbirliği, eğitim faaliyetlerinde uzman desteği

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amaç 2 (A2)

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ortaya çıkan sorunları proje tabanlı yöntemlerle çözüme ulaştırmak ve 21. yüzyıl becerileri ile bütünleşik kaliteli eğitim hizmeti sunmak

Hedef 2.1 (H2.1)

2028 yılına kadar her öğrencimizin yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde proje tabanlı bilimsel, teknolojik çalışmalardan en az 1’ine aktif katılımını sağlamak

 

HEDEFE İLİŞKİN GÖSTERGELER

Sıra

Gösterge

Mevcut  (2023)

Hedef (2028)

Sorumlu Birim

PG 2.1.1

TÜBİTAK 4004 başvuru sayısı

0

0

Proje Ekibi

PG 2.1.2

TÜBİTAK 4004 kabul sayısı

0

0

Proje Ekibi

PG 2.1.3

TÜBİTAK 4005 başvuru sayısı

0

0

Proje Ekibi

PG 2.1.4

TÜBİTAK 4005 kabul sayısı

0

0

Proje Ekibi

PG 2.1.5

TÜBİTAK 4007 başvuru sayısı

0

0

Proje Ekibi

PG 2.1.6

TÜBİTAK 4007 kabul sayısı

0

0

Proje Ekibi

PG 2.1.7

Avrupa Komisyonu Tarafından Açılan Teklif Çağrılarına Başvuru Sayısı

0

1

Proje Ekibi

PG 2.1.8

Uluslararası (diğer) projelere/yarışmalara yapılan başvuru sayısı

0

1

Proje Ekibi

PG 2.1.9

Ulusal (diğer) projelere/yarışmalara yapılan başvuru sayısı

0

1

Proje Ekibi

PG 2.1.10

Uluslararası (diğer) projelerde/yarışmalarda derece elde edilen başvuru sayısı

0

1

Proje Ekibi

PG 2.1.11

Ulusal (diğer) projelerde/yarışmalarda derece elde edilen başvuru sayısı

0

1

Proje Ekibi

PG 2.1.12

Erasmus+ Programlarına/Projelerine Katılan Öğretmen Sayısı

0

5

Proje Ekibi

PG 2.1.13

Erasmus+ Hareketlilik Programlarına/Projelerine Katılan Öğrenci Sayısı

0

20

Proje Ekibi

PG 2.1.14

Erasmus+ Hareketlilik Programlarına/Projelerine Katılan Yönetici Sayısı

0

2

Proje Ekibi

PG 2.1.15

Erasmus+ bilgilendirme toplantılarına/eğitimlerine katılan öğretmen sayısı

1

1

Proje Ekibi

PG 2.1.16

Erasmus+ bilgilendirme toplantılarına/eğitimlerine katılan yönetici sayısı

1

2

Proje Ekibi

PG 2.1.17

E-twinning portalına kayıtlı öğretmen sayısı

1

20

Proje Ekibi

PG 2.1.18

E-twinning portalında yürütülen proje sayısı

0

1

Proje Ekibi

PG 2.1.19

E-twinning bilgilendirme toplantılarına/eğitimlerine katılan öğretmen sayısı

      1

5

Proje Ekibi

PG 2.1.20

E-twinning bilgilendirme toplantılarına/eğitimlerine katılan yönetici sayısı

1

2

Proje Ekibi

PG 2.1.21

Müdürlük bünyesinde yerel düzeyde yürütülen proje sayısı

0

5

Proje Ekibi

PG 2.1.22

Yerel/bölgesel/bakanlık projeleri konusunda eğitim alan yönetici sayısı

1

2

Proje Ekibi

PG 2.1.23

Yerel/bölgesel/bakanlık projeleri konusunda eğitim alan öğretmen sayısı

2

10

Proje Ekibi

PG 2.1.24

Bakanlık projelerine (Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri vb.) başvuru sayısı

1

2

Proje Ekibi

PG 2.1.25

Bilimsel ve teknolojik çalışmalar kapsamında düzenlenen (şenlik, sergi, yarışma) faaliyet sayısı

0

0

Proje Ekibi

PG 2.1.26

STEM Eğitimi çalışmaları kapsamında düzenlenen eğitim faaliyetlerinden (seminer, kurs, konferans vb.) yararlanan personel sayısı

0

0

Proje Ekibi

PG 2.1.27

STEM Eğitim Merkezlerinden yararlanan öğrenci sayısı

0

0

Proje Ekibi

PG 2.1.28

Açılan STEM Atölyesi sayısı

0

0

Proje Ekibi

           

 

A2

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ortaya çıkan sorunları proje tabanlı yöntemlerle çözüme ulaştırmak ve 21. yüzyıl becerileri ile bütünleşik kaliteli eğitim hizmeti sunmak

 

H2.1

2028 yılına kadar her öğrencimizin yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde proje tabanlı bilimsel, teknolojik çalışmalardan en az 1’ine aktif katılımını sağlamak

 

Performans Göstergeleri

Hedefe Etkisi (%)

 2023 (MEVCUT)

2024

2025

2026

2027

2028

İzleme Sıklığı

Raporlama Sıklığı

 
 

PG 2.1.1

0%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.2

0%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.3

0%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.4

0%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.5

0%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.6

0%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.7

3%

0

0

0

1

1

1

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.8

3%

0

0

0

1

1

1

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.9

3%

0

0

0

1

1

1

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.10

3%

0

0

0

1

1

1

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.11

3%

0

0

0

1

1

1

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.12

3%

0

0

1

2

4

5

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.13

4%

0

0

5

5

10

20

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.14

3%

0

0

1

1

2

2

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.15

4%

1

1

1

1

1

1

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.16

3%

1

1

1

2

2

2

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.17

3%

1

4

7

10

15

10

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.18

4%

0

0

0

1

1

1

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.19

4%

1

2

3

3

4

5

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.20

4%

1

1

1

1

1

2

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.21

4%

0

1

2

3

4

5

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.22

4%

1

1

1

2

2

2

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.23

4%

2

2

3

5

7

10

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.24

4%

1

1

1

1

1

2

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.25

0%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.26

0%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.27

0%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 2.1.28

0%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

Sorumlu Birim

Proje Ekibi

 

İşb. Yap. Birim(ler)

Öğretmenler Kurulu

 

Riskler

AB Fonlarında yapılması muhtemel kısıtlamalar

TÜBİTAK Fonlarında yapılması muhtemel kısıtlamalar

Hibe projeleri dışındaki proje çalışmalarına maddi destek sağlanamaması

 

Stratejiler

Öğretmenlerimizin tamamına proje hazırlama eğitimi verilecek

Her öğrencimizin en az 1 yerel/ulusal/uluslararası proje çalışmasına katılımı sağlanacak

Proje çalışmalarına öğrenci velilerinin katılımı sağlanacak

 

Maliyet Tahmini

100000

 

Tespitler

Okulumuzun bağımsız bir bütçesinin olmaması

Okul-Aile birliği gelirlerinin zorunlu ihtiyaçları karşılayacak miktarda olması

 

İhtiyaçlar

Proje hazırlama eğitimleri

 

 

Amaç 2 (A2)

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ortaya çıkan sorunları proje tabanlı yöntemlerle çözüme ulaştırmak ve 21. yüzyıl becerileri ile bütünleşik kaliteli eğitim hizmeti sunmak

Hedef 2.2 (H2.2)

EBA kullanan öğrenci oranlarını %75’e, EBA kullanan öğretmen oranlarını %100’e çıkarmak

         

 

HEDEFE İLİŞKİN GÖSTERGELER

 

Sıra

Gösterge

Mevcut  (2023)

Hedef (2028)

Sorumlu Birim

 

PG 2.2.1

FATİH Projesi kapsamında eğitmenlerin verdiği kurslara katılan öğretmen sayısı

24

24

Zümre Öğretmenler Kurulu

 

PG 2.2.2

EBA kullanan öğretmen oranı

100%

100%

Zümre Öğretmenler Kurulu

 

PG 2.2.3

EBA kullanan öğrenci oranı

50%

75%

Zümre Öğretmenler Kurulu

 

             

 

 

A2

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ortaya çıkan sorunları proje tabanlı yöntemlerle çözüme ulaştırmak ve 21. yüzyıl becerileri ile bütünleşik kaliteli eğitim hizmeti sunmak

 

H2.2

EBA kullanan öğrenci oranlarını %75’e, EBA kullanan öğretmen oranlarını %100’e çıkarmak

 

Performans Göstergeleri

Hedefe Etkisi (%)

 2023 (MEVCUT)

2024

2025

2026

2027

2028

İzleme Sıklığı

Raporlama Sıklığı

 
 

PG 2.2.1

20%

24

24

24

24

24

24

 6 ay

6 ay

 

PG 2.2.2

40%

100%

100%

100%

100%

100%

100%

 6 ay

6 ay

 

PG 2.2.3

40%

50%

60%

65%

68%

70%

75%

 6 ay

6 ay

 

Sorumlu Birim

Zümre Öğretmenler Kurulu

 

İşb. Yap. Birim(ler)

Öğretmenler Kurulu

 

Riskler

Her öğrencinin evinde internet altyapısı olmaması

Teknolojinin kullanımı konusunda bilgi düzeyinin düşük olması

 

Stratejiler

Teknolojinin verimli kullanımı konusunda öğrencilere ve velilere yönelik çalışmalar düzenlenecek

Teknolojinin etkin ve verimli kullanımı ile ilgili öğrencilere ve velilere bilgilendirme yapılacak

 

Maliyet Tahmini

10000

 

Tespitler

EBA kullanan öğretmen oranı beklenen seviyenin üzerindedir.

EBA kullanan öğrenci oranı beklenen seviyenin altındadır

Tüm öğrencilerin evlerinde internet altyapısı ve bilgisayar bulunmamaktadır

Veliler, teknolojik araçları (telefon, bilgisayar, tablet) “başından savma” aracı olarak görmektedirler

Veliler, teknolojik araçları bilinçli kullanmayı öğretmek yerine “yasaklama” yöntemine başvurmaktadır

 

İhtiyaçlar

Bilinçli teknoloji kullanımı eğitimlerinin düzenlenmesi

EBA kullanımı ile ilgili bilgilendirme çalışmaları

Teknolojinin bilinçli kullanımı konusunda öğrenci ve veli eğitimleri

 

 

 

 

 

Amaç 2 (A2)

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ortaya çıkan sorunları proje tabanlı yöntemlerle çözüme ulaştırmak ve 21. yüzyıl becerileri ile bütünleşik kaliteli eğitim hizmeti sunmak

 

Hedef 2.3 (H2.3)

Öğrencilerimizin sosyal ve duyuşsal gereksinimlerini karşılamak üzere her eğitim-öğretim kademesinde en az 1 faaliyete katılımlarını sağlamak

 

         

HEDEFE İLİŞKİN GÖSTERGELER

Sıra

Gösterge

Mevcut  (2023)

Hedef (2028)

Sorumlu Birim

PG 2.3.1

Sanat, bilim, kültür ve spor alanlarından birinde en az bir faaliyete katılan öğrenci oranı

90%

100%

Öğretmenler Kurulu

PG 2.3.2

Evinde/işyerinde ziyaret edilen öğrenci/veli oranı

20%

50%

Öğretmenler Kurulu

PG 2.3.3

Öğrenci başına okunan kitap sayısı

     20

30

Öğretmenler Kurulu

             

 

 

A2

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ortaya çıkan sorunları proje tabanlı yöntemlerle çözüme ulaştırmak ve 21. yüzyıl becerileri ile bütünleşik kaliteli eğitim hizmeti sunmak

 

H2.3

Öğrencilerimizin sosyal ve duyuşsal gereksinimlerini karşılamak üzere her eğitim-öğretim kademesinde en az 1 faaliyete katılımlarını sağlamak

 

Performans Göstergeleri

Hedefe Etkisi (%)

 2023 (MEVCUT)

2024

2025

2026

2027

2028

İzleme Sıklığı

Raporlama Sıklığı

 
 

PG 2.3.1

25%

90%

93%

95%

96%

98%

100%

 6 ay

6 ay

 

PG 2.3.2

50%

20%

20%

30%

35%

40%

50%

 6 ay

6 ay

 

PG 2.3.3

25%

20

22

23

25

27

30

 6 ay

6 ay

 

Sorumlu Birim

Öğretmenler Kurulu

 

İşb. Yap. Birim(ler)

Proje Ekibi

 

Riskler

“Eğitimde Başarı” kavramından yalnızca akademik başarının anlaşılması

Eğitimcilerin yerel ve ulusal düzeyde yürütülen çalışmalara gönüllü olarak yeterli destek vermemesi

Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ilgili kurumlarda veri toplanamaması

 

Stratejiler

Eğitim öğretim yılı içerisinde her öğrencimizin en az 1 sosyal faaliyete katılımı sağlanacak

Her öğrencimiz ilkokul öğrenim hayatı boyunca en az 1 kez evinde ziyaret edilecek

Bilinçli okuma ve yazma becerilerinin kazandırılması için “okuma ve yazma” temalı düzenli çalışmalar yapılacak

Öğrencilerin akademik, sosyal ve duyuşsal becerilerinin uyumluluğu takip edilecek

 

Maliyet Tahmini

20000

 

Tespitler

“Başarı” kavramı denince yalnızca akademik başarı anlaşılmaktadır

Sosyal faaliyetlere öğrencilerin katılımı yüksektir.

Öğrenci velileri, sosyal faaliyetlerin her birinin belirli maliyete sahip olacağı şeklinde yanlış algıya sahiptir.

Evde okuma ve yazma becerilerinin kazandırılması çalışmaları yürütülmemektedir.

 

İhtiyaçlar

Her öğrencinin katılım sağlayabileceği şekilde sosyal faaliyetler düzenlemek

Okuma ve yazma becerileri ile ilgili çalışmaların tüm sınıf seviyelerine yayılması

Anne, baba ve çocukların birlikte okumasını sağlayabilecek çalışmalar

 

 

 

 

 

 

 

Amaç 2 (A2)

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ortaya çıkan sorunları proje tabanlı yöntemlerle çözüme ulaştırmak ve  21. yüzyıl becerileri ile bütünleşik kaliteli eğitim hizmeti sunmak

Hedef 2.4 (H2.4)

Öğretmen ve yöneticilerimizin mesleki gelişim taleplerini değerlendirerek her yönetici ve öğretmenimizin plan döneminin her yılında en az 1 hizmet içi eğitim faaliyetine katılımını sağlamak

         

HEDEFE İLİŞKİN GÖSTERGELER

Sıra

Gösterge

Mevcut  (2023)

Hedef (2028)

Sorumlu Birim

PG 2.4.1

Öğretmenlerimize yönelik, kurumun istekte bulunduğu hizmet içi eğitim faaliyeti (kurs, seminer vb.) sayısı

0

3

Okul Yönetimi

PG 2.4.2

Yöneticilerimize yönelik, kurumun istekte bulunduğu hizmet içi eğitim faaliyeti (kurs, seminer vb.) sayısı

0

2

Okul Yönetimi

PG 2.4.3

Hizmet içi eğitim faaliyetlerini devamsızlık sebebiyle tamamlayamayan öğretmen sayısı

0

0

Okul Yönetimi

PG 2.4.4

Hizmet içi eğitim faaliyetlerini devamsızlık sebebiyle tamamlayamayan yönetici sayısı

0

0

Okul Yönetimi

PG 2.4.5

Yardımcı personel sayısı (Okul Aile Birliği aidatları, bağışlar)

0

2

Okul Yönetimi

PG 2.4.6

Disiplin cezası alan yönetici sayısı

0

0

Okul Yönetimi

PG 2.4.7

Disiplin cezası alan öğretmen sayısı

0

0

Okul Yönetimi

PG 2.4.8

Disiplin cezası alan personel sayısı

0

0

Okul Yönetimi

 

 

A2

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ortaya çıkan sorunları proje tabanlı yöntemlerle çözüme ulaştırmak ve 21. yüzyıl becerileri ile bütünleşik kaliteli eğitim hizmeti sunmak

 

H2.4

Öğretmen ve yöneticilerimizin mesleki gelişim taleplerini değerlendirerek her yönetici ve öğretmenimizin plan döneminin her yılında en az 1 hizmet içi eğitim faaliyetine katılımını sağlamak

 

Performans Göstergeleri

Hedefe Etkisi (%)

 2023 (MEVCUT)

2024

2025

2026

2027

2028

İzleme Sıklığı

Raporlama Sıklığı

 
 

PG 2.4.1

12,50%

0

1

1

2

3

3

 6 ay

6 ay

 

PG 2.4.2

12,50%

0

1

1

1

2

2

 6 ay

6 ay

 

PG 2.4.3

12,50%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 2.4.4

12,50%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 2.4.5

12,50%

0

1

1

2

2

2

 6 ay

6 ay

 

PG 2.4.6

12,50%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 2.4.7

12,50%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 2.4.8

12,50%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

Sorumlu Birim

Okul Yönetimi

 

İşb. Yap. Birim(ler)

Öğretmenler Kurulu

 

Riskler

Eğitim faaliyetlerine çoğunlukla az sayıdaki gönüllü öğretmenin katılması, eğitime katılacak öğretmenlerin görevlendirmelerinin çoğunlukla resen yapılması

Şikâyet sahiplerinin, şikâyet edilebilecek konular hakkında hukuki altyapılarının yetersiz olması

Velilerin, yaşanan her sorunda ilgili kişi veya kurum yerine şikâyet yöntemlerine başvurması

Şikâyet mekanizmalarının sayı ve çeşitlilik itibariyle fazla olması

 

Stratejiler

Hizmet içi eğitim faaliyetlerinden öğretmen ve yöneticilerin görüşleri alınacak

Kurumsal kültürün oluşturulması için okul-aile ilişkilerinde etkin işbirliği yöntemleri geliştirilecek

 

Maliyet Tahmini

0

 

Tespitler

Hizmet içi eğitim faaliyetleri çoğunlukla resen düzenlenmektedir.

Hizmet içi eğitim faaliyetleri ders saatlerinin dışında düzenlendiği için katılımcılarda isteksizliğe sebep olmaktadır.

 

İhtiyaçlar

Paydaş görüşlerinin değerlendirilmesi, işbirliğinin geliştirilmesi

 

 

Amaç 3 (A3)

Eğitim kurumlarının kapasitesini ve donanım altyapısını, genel ve özel ihtiyaçları karşılayacak nitelikte geliştirmek

Hedef 3.1 (H3.1)

Güvenli ve sosyal bir okul ortamı oluşturmak için özel grupların ihtiyaçlarını da dikkate alarak fiziksel ortamların güvenlik ve sağlık standartlarını %100’e çıkarmak

         

HEDEFE İLİŞKİN GÖSTERGELER

Sıra

Gösterge

Mevcut  (2023)

Hedef (2028)

Sorumlu Birim

PG 3.1.1

Engellilerin hizmetine sunulan asansörlerden aktif kullanılan asansör oranı

100%

100%

Okul Yönetimi

PG 3.1.2

Engellilerin hizmetine sunulan engelli rampalarından aktif kullanılan engelli rampası oranı

100%

100%

Okul Yönetimi

PG 3.1.3

Kurum Risk Analizi sayısı

1

1

Okul Yönetimi

PG 3.1.4

Kurum Acil Durum Planı sayısı

1

1

Okul Yönetimi

PG 3.1.5

Güvenlik kamerası sistemi sayısı

1

1

Okul Yönetimi

PG 3.1.6

Mevcut kamera sayısının, ihtiyaç duyulan kamera sayısına oranı

66%

100%

Okul Yönetimi

PG 3.1.7

Güvenlik görevlisi sayısı

0

1

Okul Yönetimi

PG 3.1.8

Derslik başına düşen öğrenci sayısı

30

25

Okul Yönetimi

PG 3.1.9

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı

23

20

Okul Yönetimi

PG 3.1.10

Kalite standartlarını içeren sertifika sayısı (Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul, ISO sertifikaları vb.)

2

3

Okul Yönetimi

 

A3

Eğitim kurumlarının kapasitesini ve donanım altyapısını, genel ve özel ihtiyaçları karşılayacak nitelikte geliştirmek

 

H3.1

Güvenli ve sosyal bir okul ortamı oluşturmak için özel grupların ihtiyaçlarını da dikkate alarak fiziksel ortamların güvenlik ve sağlık standartlarını %100’e çıkarmak

 

Performans Göstergeleri

Hedefe Etkisi (%)

 2023 (MEVCUT)

2024

2025

2026

2027

2028

İzleme Sıklığı

Raporlama Sıklığı

 
 

PG 3.1.1

15%

100%

100%

100%

100%

100%

100%

 6 ay

6 ay

 

PG 3.1.2

15%

100%

100%

100%

100%

100%

100%

 6 ay

6 ay

 

PG 3.1.3

5%

1

1

1

1

1

1

 6 ay

6 ay

 

PG 3.1.4

5%

1

1

1

1

1

1

 6 ay

6 ay

 

PG 3.1.5

5%

1

1

1

1

1

1

 6 ay

6 ay

 

PG 3.1.6

10%

66%

66%

100%

100%

100%

100%

 6 ay

6 ay

 

PG 3.1.7

10%

0

0

1

1

1

1

 6 ay

6 ay

 

PG 3.1.8

10%

30

30

28

27

26

25

 6 ay

6 ay

 

PG 3.1.9

10%

23

23

20

20

20

20

 6 ay

6 ay

 

PG 3.1.10

15%

2

2

2

2

3

3

 6 ay

6 ay

 

Sorumlu Birim

Okul Yönetimi

 

İşb. Yap. Birim(ler)

Öğretmenler Kurulu

 

Riskler

Engelli asansörlerinin bozulma ihtimaline karşın aktif kullanılmaması

Engelli asansörlerinin, ihtiyaç duymayan bireyler tarafından kullanılması

Güvenlik kamerası ihtiyacının karşılanabilmesi için Okul-Aile Birliği bütçesinin yetersizliği

Okul kütüphanelerinin, oda/sınıf/derslik vb. ihtiyaçların karşılanabilmesi için dönüştürülmesi

 

Stratejiler

 

Okul güvenlik sistemi araçlarının bakım, onarım ve güncellemeleri yapılacak

Okul kütüphanemize yeni kitaplar kazandırılacak

 

Maliyet Tahmini

100000

 

Tespitler

Okul binasında engelli asansörü mevcuttur.

Okul binasında ihtiyaçtan fazla sayıda derslik vardır.

Okul bahçesinin genişlemesiyle birlikte kameraların görüntüsü yetersiz kalmış ve yeni kameralara ihtiyaç doğmuştur.

 

İhtiyaçlar

Okulun ön tarafındaki arsanın okul bahçesine katılması

 

 

 

 

 

 

Amaç 3 (A3)

Eğitim kurumlarının kapasitesini ve donanım altyapısını, genel ve özel ihtiyaçları karşılayacak nitelikte geliştirmek

Hedef 3.2 (H3.2)

Kuruma CİMER, MEBİM, e-Muhtar, dilekçe ve benzeri yollarla yapılan şikâyet sayısını 0’a indirerek memnuniyet düzeyini artırmak.

         

HEDEFE İLİŞKİN GÖSTERGELER

Sıra

Gösterge

Mevcut  (2023)

Hedef (2028)

Sorumlu Birim

PG 3.2.1

CİMER, MEBİM, E-Muhtar, Dilekçe vb. yollarla kuruma başvuru sayısı (tüm başvurular)

8

5

Okul Yönetimi

PG 3.2.2

CİMER, MEBİM, E-Muhtar, Dilekçe vb. yollarla kuruma başvuru sayısı (şikâyet)

3

0

Okul Yönetimi

PG 3.2.3

Şikâyet başvurusu sonucunda uygulanan cezai yaptırım sayısı

0

0

Okul Yönetimi

PG 3.2.4

Özel “Öğrenci Taşıma Servisleri ile ilgili Şikâyet sayısı

0

0

Okul Yönetimi

 

Amaç 3 (A3)

Eğitim kurumlarının kapasitesini ve donanım altyapısını, genel ve özel ihtiyaçları karşılayacak nitelikte geliştirmek

 

Hedef 3.2 (H3.2)

Kuruma CİMER, MEBİM, e-Muhtar, dilekçe ve benzeri yollarla yapılan şikâyet sayısını 0’a indirerek memnuniyet düzeyini artırmak.

 

Performans Göstergeleri

Hedefe Etkisi (%)

 2023 (MEVCUT)

2024

2025

2026

2027

2028

İzleme Sıklığı

Raporlama Sıklığı

 
 

PG 3.2.1

20%

8

7

6

5

5

5

 6 ay

6 ay

 

PG 3.2.2

30%

3

2

1

1

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 3.2.3

40%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

6 ay

 

PG 3.2.4

10%

0

0

0

0

0

0

 6 ay

 6 ay

 

Sorumlu Birim

Okul Yönetimi

 

İşb. Yap. Birim(ler)

Öğretmenler Kurulu

 

Riskler

Şikâyet sahiplerinin şikâyet edilebilecek konular hakkında hukuki altyapılarının yetersiz olması

Yaşanan her sorunda, ilgili kişi veya kurum yerine şikâyet yöntemlerine başvurulması

Şikâyet mekanizmalarının sayı ve çeşitlilik itibariyle fazla olması

 

Stratejiler

Okul-Aile işbirliği geliştirilecek

Kurumsal kültür oluşması için düzenlenen faaliyetler çeşitlendirilecek

Kurumsal faaliyetlerimiz sürekli olarak fiziksel ve elektronik ortamlarda paylaşılacak

 

Maliyet Tahmini

10000

 

Tespitler

Şikâyet sahipleri, beklentilerinin karşılanamadığı her durumda şikâyet yoluna başvurmaktadır

Şikâyet sahiplerinin şikâyet başvuru yolları çok çeşitlidir

 

İhtiyaçlar

Öğrenci velilerinin bilinçlendirilmesi

Şikâyet mekanizmalarının, çalışanların motivasyonlarını düşürmeyecek şekilde işletilmesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tahmini Kaynaklar Analizinden yararlanılarak kurumumuzun 5 yıllık hedeflerine ulaşılabilmesi için planlanan faaliyetlerin Tahmini Maliyet Analizi yapılmıştır.

 

Tablo 18 Tahmini Maliyetler (TL)

 

Hedefler

Planın

1.Yılı

Planın

2.Yılı

Planın

3.Yılı

Planın

4.Yılı

Planın

5.Yılı

Toplam Maliyet

A1

2000

2000

4000

4000

8000

20000

H1.1

1000

1000

2000

2000

4000

10000

  H1.2

1000

1000

2000

2000

4000

10000

A2

13000

13000

26000

39000

39000

130000

 H2.1

10000

10000

20000

30000

30000

100000

 H2.2

1000

1000

2000

3000

3000

10000

 H2.3

2000

2000

4000

6000

6000

20000

 H2.4

0

0

0

0

0

0

 A3

11000

11000

22000

32000

34000

110000

 H3.1

10000

10000

20000

30000

30000

100000

 H3.2

1000

1000

2000

2000

4000

10000

TOPLAM

26000

26000

52000

         75000

81000

260000

 

Müdürlüğümüzün 2024-2028 Stratejik Planı İzleme ve Değerlendirme sürecini ifade eden İzleme ve Değerlendirme Modeli hazırlanmıştır. Okulumuzun Stratejik Plan İzleme-Değerlendirme çalışmaları eğitim-öğretim yılı çalışma takvimi de dikkate alınarak 6 aylık ve 1 yıllık sürelerde gerçekleştirilecektir. 6 aylık sürelerde Okul Müdürüne rapor hazırlanacak ve değerlendirme toplantısı düzenlenecektir. İzleme-değerlendirme raporu, istenildiğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

 

Şekil 2 İzleme ve Değerlendirme Süreci

 

 

 

 

 

 

 

EKLER

 

 

Tablo 19 Strateji Geliştirme Kurulu

 

 

SIRA

ADI-SOYADI

GÖREVİ

KURULDAKİ GÖREVİ

1

Mustafa ADA

Müdür

Başkan

2

İbrahim GÜLER

Müdür Yardımcısı

Üye

3

Gülçin AÇIKGÖZ

Okul-Aile Birliği Başkanı

Üye

4

Fatoş KORKMAZ

Okul-Aile Birliği Yön. Kur. Üyesi

Üye

5

Hüsniye SEZER GÜDÜCÜ

Sınıf Öğretmeni

Üye

 

 

Tablo 20 Stratejik Plan Hazırlama Ekibi

 

SIRA

ADI-SOYADI

GÖREVİ

EKİPTEKİ GÖREVİ

1

Faruk ÖNTAŞ

Rehber Öğretmeni

Başkan

2

Ahmet HAMURKAROĞLU

Sınıf Öğretmeni

Üye

3

Aykan KIZIL

Sınıf Öğretmeni

Üye

4

Tülin ERTEN

Sınıf Öğretmeni

Üye

5

Hilal ÖZÇETİN

Sınıf Öğretmeni

Üye

6

Bilgen Zübeyde DEMİRBAŞ

Sınıf Öğretmeni

Üye

7

Neslihan YILMAZ

Veli

Üye

8

Yunus Emre NAKIŞ

Veli

Üye

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.08.2024 - Güncelleme: 13.08.2024 14:22 - Görüntülenme: 85
  Beğen | 0  kişi beğendi